Naši tečajevi

Updated

medit11.jpgSri Chinmoy Centar u Zagrebu organizira besplatne tečajeve meditacije za spiritualne tragaoce,  kao i sve koje interesira doznati nešto praktično o meditaciji. Predavači na tečaju su višegodišnji učenici duhovnog učitelja Sri Chinmoya.
U skladu s tradicijom, tečaj je besplatan, a polaznici mogu dobiti uvid u tehnike koncentracije i meditacije te osnove duhovne filozofije Sri Chinmoya.

Idući tečaj počet će 2. listopada 2024. Za sudjelovanje molimo vas za prijavu putem kontakt obrasca.

Za bilo kakva pitanja, možete ostaviti svoje podatke – ime i prezime te broj telefona na kontakt obrascu, ili nazvati na broj 099/730-8375.
Nadamo se kako će ostali materijali na ovoj stranici pružiti vam radost i inspiraciju.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sri Chinmoy demonstrira stanje meditacije, izvor: Sri Chinmoy TV

Tehnike koje obično prolazimo na tečaju su koncentracija, jogičko disanje (pranayama), vizualizacija, mantra, meditacija na glazbu te meditacija na srčani centar. Namjera je da svaki polaznik stekne osobno, praktično iskustvo koncentracije i meditacije, te nauči samostalno meditirati do završetka tečaja.

Također se dotiče duhovna filozofija s temama kao što su spiritualna težnja, životna misija, duhovni učitelji, reinkarnacija, vegetarijanstvo, sport i umjetnost. Budući da se pojedina predavanja nadopunjuju, preporučamo sudjelovanje od početka, ili najkasnije drugog predavanja. U suprotnom, osoba propušta gotovo pola radionica pa u tom slučaju preporučamo dolazak na idući tečaj.

Nakon završetka tečaja, polaznici imaju osnovno znanje tehnika meditacije koje mog_DSC0704au nastaviti primjenjivati u svom svakodnevnom životu. Također, nastavlja se dodatni dio za polaznike koji žele intenzivirati svoju praksu meditacije.

Ako trenutno nema tečaja, ili ste zainteresirani za samostalno učenje meditacije kodkuće, nudimo online uvodnik u meditaciju.