Izbor meditativne glazbe

Updated

Donosimo vam izbor glazbe za meditaciju Sri Chinmoya, u izvedbi njegovih učenika. Ova glazba je idealna za stvaranje opuštajućeg, a u isto vrijeme dinamičnog i energizirajućeg ozračja u vašem prostoru. Albumi koje donosimo mogu se slušati online, ili slijeđenjem linka besplatno skinuti sa stranice Radio Sri Chinmoy, gdje također možete pronaći veći izbor glazbe za meditaciju.

 

Arthada & Friends – Cosmic dream

241937172.arthada-friends-cosmic-dreamArthada & Friends su austrijsko-njemačka grupa od desetak glazbenika, s više od dvadeset godina glazbenog rada i šest snimljenih albuma. Većina pjesama su jedinstveni aranžmani kompozicija Sri Chinmoya, u prekrasnoj kombinaciji istočnjačkih i zapadnjačkih instrumenata – gitara, flauta, klarinet, metalofon, sitar, erhu, harmonijum, sarangi.

Želite li kupnjom CD-a podržati rad grupe, možete naručiti isti na službenoj stranici grupe.

 

Mountain Silence – Every time you love

Mountain Silence su švicarska žmountain_silence-every_time_you_loveenska grupa, koja izvodi pjesme Sri Chinmoya uz pratnju violine, čela, metalofona,  gitare i harmonijuma.

Stil koji pomalo podsjeća na gregorijanske korale zamjetan je na albumu Harmonia Coeli.

 

 Shindhu – Sacred dawn

Ženska grupa iz Velike Britanije, anđeoskih vok1sacred-dawnala u vrlo suptilnom i eteričnom aranžmanu.

 

 

 

Premik Russel Tubbs – Mission: Transcedence

Sjajan300x300 glazbenik na saksofonu i flauti, producent i kompozitor, Premik spaja istočnjačku devociju s elementima zapadnjačkog jazza. U glazbenoj karijeri surađivao je s poznatim izvođačima kao što su  Carlos Santana, Whitney Houston, Don Mclean, Sting. Tri Premikova albuma dostupna su na stranici Radio Sri Chinmoy.